Skip to content

Hervormde Gemeente Ameland

Geluid in nieuw geopende stilteplek op Ameland.

De Hervormde Gemeente op Ameland begint in 2018 een laagdrempelige pleisterplaats in een oude boerderij aan De Plaats in Hollum.

De Hervormde Gemeente op Ameland merkt dat mensen van 50 jaar en jonger wegblijven uit de kerk. Om aan die groep toch een plek te bieden van stilte en rust, wordt De Plaats in Hollum als stilteplek geopend.

De Plaats bestaat uit een voormalige boerderij met een voorhuis, een tuin met parkeerplaats en een paardenstal. Het voorhuis wordt permanent verhuurd en de rest wordt de pioniersplaats. De zaal krijgt een koepelplafond. Alles wordt zo duurzaam en energiezuinig mogelijk gedaan. Aan de buitenkant zal zo weinig mogelijk worden veranderd.

  • Wij hebben De Plaats mogen voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie. Er is een muziek computer met touchscreen geplaatst. Deze is voorzien van een maxx traxx muziekabonnement.
  • Voor de verlichting is gebruik gemaakt van een HDL Domotica systeem. Met dit systeem kan met één enkel paneel alle automatisering worden bediend.  verlichting is dimbaar zodat elke gewenste sfeer kan worden gecreëerd.
  • De luidsprekers van Bose zorgen voor een warm geluid de muziek is goed verstaanbaar, maar niet irritant aanwezig. Het unieke van dit systeem is dat het mogelijk is om het niet alleen te gebruiken voor achtergrond muziek.
  • Panasonic projectie oplossing d.m.v. een 106 inch elektrische projectiescherm.

Recente projecten

Back To Top Call Now Button ?>