Rients Faber is al meer dan 35 jaar actief in de verkoop en verhuur van licht & geluid

Wij opereren vanuit een nostalgische boerderij in het kleine dorpje Twijzel. Onze kracht is ondernemerschap, ondernemer ben je 24 uur per dag. Het betekent dat je harder moet lopen dan de rest. Je kunt dit alleen succesvol doen als je kansen ziet en deze ook benut. Het is niet alleen meedenken maar zeker ook meeleven met de business; “ It’s a way of life”.

Wij concurreren niet om de laagste prijs. Wij werken met veel plezier, doen ons werk goed, met betrouwbare fabrikanten. Wij komen niet alleen onze afspraken na, wij laten het ook weten als het toch niet gaat lukken.

Goede voorbereiding is het halve werk 
We doen veel voor onze klanten, heel veel en vinden het belangrijk onze afspraken waar te maken. Om kwaliteit te leveren moeten we over dingen na denken. Krijgen wij vandaag een opdracht om morgen te starten? Dat is er een grote kans dat wij dit niet doen. Daarnaast houden wij rekening met leveranciers en levertijden.

Wij werken graag met elkaar, niet tegen elkaar. Wij denken mee met de klant en kijken ook vooruit als het gaat om beheer en onderhoud.

Ons team

Rients-faber
Martin-web
Martijn-foto
Sietse-jager
Harry-Foto
Herman-foto-site
Anja-faber
Anouk-web
Marianne-Faber—2

Historie

Rients Faber ziet op 2 mei 1958 het daglicht in het kleine plaatsje Rijperkerk. Als 4e kind van Marten en Afke Faber vult hij het meidengezin aan. Rients Faber komt reeds op jonge leeftijd in aanraking met een van zijn grootste passies; muziek. Zijn liefde voor muziek zorgt er al snel voor dat hij al zijn spaarcentjes uitgeeft aan platenspelers. Deze passie zorgt ervoor dat Rients op zijn 17e een eigen discoshow opzet met de naam RIMAFA. Met deze show wordt hij al snel gevraagd in verschillende populaire uitgaansgelegenheden verspreidt door Nederland. Hier blijkt al snel dat hij de juiste feeling heeft en hij eenvoudig de dansvloer vol krijgt en zo de zaal op zijn grondvesten laat schudden.

Prijzen
Rients is meerdere malen in de prijzen gevallen met zijn diskjockey kunsten waaronder 4e bij de Nederlandse dj kampioenschappen in 1976 en Vara’s dj de zilveren haan in 1975.

Uitzendburo
Als allround disk jockey besloot Rients zijn eigen bedrijf te starten; een disjockey uitzendbureau. Vele disk jockey’s uit noord Nederland sloten zich aan bij dit uitzendburo en werden naar Discotheken in heel Nederland uitgezonden. Naast dj bemiddelde Rients ook in artiesten. In deze periode organiseerde hij diverse keren de Nederlandse Disk Jockey kampioenschapen.

Drive in shows
In de jaren 80 toert Rients met verschillende drive in shows waaronder Hilversum 3 drive in met o.a. Ad Roland, Erik de zwart, Wim van Putten , Edward Niesing, Tom Mulder door het land . Maar ook verzorgde hij de NCRV Rock en Roll kampioenschappen met Jaap de Groot en Henk Mouwe, Avro’s 3 maal doordraai, de Basf disco show, Rucanor drive in en de Bose Drive in show.

Geluidsman
Rients kon niet alleen goed plaatjes draaien, ook als geluidstechnicus heeft hij zijn sporen verdiend. Door heel Nederland toerde Rients met de volgende artiesten; Maywood, Willem Duyn, Henk Wijgaard, Saskia & Serge, Arne Jansen Lee Towers, Rene Froger, Anita Meyer, Nico Haak, Vulcano, Nancy Boyd, Rose Roce, Viola Wills, Louis Lane, en vele anderen

Licht en geluid
Na 15 jaar plaatjes draaien vond Rients dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Daarom specialiseerden Rients en zijn vrouw Anja hun vanaf 1990 in de verkoop van licht en geluid in horeca bedrijven, kerken, scholen, sport centrums etc.

In al die jaren is Rients Faber licht & Geluid uitgegroeid tot een vooraanstaand Nederlands bedrijf. Niet alleen Nederlandse ondernemers weten het bedrijf te vinden, ook in het buitenland weten ze waar Rients Faber zit. Het parlement in Georgie en Georgian Railway is een grote klant van Rients.

Kerstwinkel
Naast de specialisatie in licht en geluid, zijn Rients en Anja ook gespecialiseerd in een hele andere tak kerstartikelen. Wat in 1993 begon met de verlichte beuk voor het bedrijf en de vele positieve reacties hierop, heeft geleid tot de verkoop van kerstverlichting.

Door de steeds grotere aanvraag naar kerstverlichting en aanverwante artikelen hebben Rients en Anja in 2003 een nieuw pand speciaal hiervoor ingericht. Wat ook direct de grootste permanente kerstwinkel van Nederland is. Via de website www.dekerstwinkel.nl kunnen de mensen ook online de kerstwinkel bezoeken.