Skip to content

Podiumverlichting

Professionele podiumverlichting laten installeren? De belichting van een podium is van essentieel belang voor het succes van het optreden. Wij voorzien u van deskundig advies en zorgen vervolgens voor een vakkundige installatie van uw podiumbelichting (ook wel toneelverlichting of theaterverlichting genoemd). Hierbij wordt rekening gehouden met alle belangrijke aspecten, zoals de aansturing van de belichting, zij-, front-, en tegenlicht, LED podiumspots, filterframes, barndoors, DMX dimmers en meer. Kortom: als het op podiumverlichting aankomt ontzorgen wij u graag van A tot Z. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Theaterverlichting

Professionele podiumverlichting

Voor de verlichting in uw podium heeft u een professionele partij nodig. Een onvergetelijk optreden gaat namelijk gepaard met vele technische aspecten. In essentie dient podiumbelichting twee doelen: het podium en wat er zich afspeelt moeten zichtbaar worden gemaakt en een passende sfeer moet worden gecreëerd.

Om dit te bewerkstelligen gebruiken wij diverse high-end apparaten. Zo is het mogelijk om het podium uit te lichten met front- of zijlicht. Artiesten of objecten worden dan van de voorkant of zijkant belicht. Ook kan gekozen worden voor tegenlicht, waarmee het licht naar het publiek in de zaal is gericht. Dit creëert een diepte-effect en wordt vaak ook gebruikt als special effect. Inderdaad, met theaterverlichting kunt u daadwerkelijk het verschil maken.

Uiteraard is het ook mogelijk multifunctionele armaturen te kiezen, die gebruikt kunnen worden voor front-, zij- en tegenlicht. Wij luisteren graag naar uw wensen en adviseren u over de beste mogelijke oplossing voor podiumverlichting.

Professionele theaterbelichting

Podium- en theaterverlichting op maat

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met podiumbelichting, theaterverlichting en toneelverlichting. Vandaar dat we alle ins en outs van de branche kennen. Bovendien zijn wij door onze kennis in staat om maatwerk te bieden. Gaat uw voorkeur uit naar LED podiumverlichting, heeft u specifieke wensen voor een precieze uitlichting of bent u op zoek naar een alomvattend systeem, waarmee u licht, beeld en geluid bedient? Wat het ook mag zijn, wij komen u graag tegemoet en bieden lichtinstallaties op maat. Vragen die voorafgaande gesteld kunnen worden luiden als volgt:

  • Worden de armaturen alleen gebruikt voor front- en zijlicht?
  • Gaat uw voorkeur naar podiumspots met lamp of LED?
  • Wilt u gebruik kunnen maken van DMX dimmers?
  • Heeft u nagedacht over filterframes en barndoors?
  • Van waaruit wilt u de belichting van uw podium bedienen?
  • Wat is uw budget?
Hoogwaardige theater en podiumverlichting

Veiligheidsverlichting podium

De professionele podiumbelichting is bepalend voor het slagen van een show, maar de veiligheid van uw theatergasten is minstens zo belangrijk. Veiligheidsverlichting mag dus niet vergeten worden als u met toneelverlichting aan de slag gaat. Uw publiek dient in noodgevallen de dichtstbijzijnde vluchtroute te kunnen vinden. Echter wordt dit niet alleen gebruikt voor noodgevallen. Zo vormen stoel-, tribune- en traptredeverlichting een onlosmakelijk onderdeel van een professioneel optreden en verhogen ze het comfort van uw publiek.

Verlichting van een theater verzorgd door Rients Faber

Alomvattend audiovisueel systeem

Naast podiumverlichting verzorgen wij ook beeld en geluidsinstallaties. Wij bieden een systeem dat alles samenbrengt, genaamd Cenze. Hiermee heeft u volledige controle over licht, beeld en geluid. Daarnaast kan Cenze vanaf één centrale locatie worden bediend en is het systeem ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Vandaar dat uw medewerkers moeiteloos met het systeem overweg kunnen.

30 jaar ervaring met podiumbelichting: vraag een vrijblijvende offerte aan

Met meer dan 3 decennia ervaring in podiumbelichting zijn wij altijd in staat om een maatwerkoplossing te bedienen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van toneelverlichting? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan. Heeft u nog een vraag die onbeantwoord is gebleven, of wilt u misschien een gedegen advies ontvangen? In beide gevallen kunt u ons gerust bellen. Onze experts staan u graag te woord en beantwoorden al uw vragen over theater- en podiumverlichting.

Wil je ook zorgeloos genieten van licht, geluid en beeld in jouw organisatie?
Laat je geheel vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top Call Now Button