Verandering Frequenties Draadloze Microfoons | Rients Faber

Verandering frequenties draadloze microfoons

Gebruikt u draadloze microfoons? Dan kan het voorkomen dat u in 2013 storing gaat ondervinden tijdens het gebruik. Vanaf januari 2013 wordt namelijk het bovenste deel van de frequenties (tussen 790 en 862 MHz) beschikbaar gesteld aan telecomproviders. Hierdoor ontstaat de kans dat als uw draadloze microfoons in dit frequentiegebied zijn afgesteld / ingesteld, deze storing ondervinden en niet goed meer werken. Vooral de Randstad heeft een verhoogd risico op storingen.

Overgangsperiode
Mocht u in het bezit zijn van draadloze microfoons, dan geldt er voor u een overgangsperiode. Concreet houdt dit in dat uw apparatuur met een frequentie tussen 790 en 862 MHz mag gebruiken tot eind 2015, echter kunt u tot die tijd wel storingen ondervinden van nieuwe apparatuur op dezelfde frequentie.

Maatregelen
Ons advies is om goed te inventariseren welke frequenties uw huidige, maar ook nieuw aan te schaffen apparatuur gebruikt. Bij bepaalde apparatuur kunt u ook een update uitvoeren naar een andere frequentie om probleemloos gebruik te blijven waarborgen. Mocht dit bij uw apparatuur niet mogelijk zijn, dan is het voor probleemloos gebruik noodzakelijk om apparatuur te vervangen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze frequentie wijziging of wilt u passend advies bij de aanschaf van nieuwe apparatuur met de juiste frequentie? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op via 0511-544445.

Voor aanvullende informatie kunt u ook terecht op de website van de overheid.