skip to Main Content

Inrichting oefenruimte Nassaukazerne Roosendaal

Defensie draagt bij aan vrijheid, veiligheid en welvaart in Nederland en daarbuiten. Zij doet dit met professionele en goed getrainde militairen. De krijgsmachteenheden oefenen daarom continu.

Wij hebben onlangs oefenruimte van de Nassaukazerne in Roosendaal volledig ingericht. De ruimte hebben wij dusdanig ingericht dat door middel van geluid, donker/licht, rook en luchtverplaatsing de trainende eenheid het idee krijgt onder operationeel moeilijke omstandigheden aan het werk te zijn. Door dit te evalueren en te verbeteren kunnen de militairen  zich goed voorbereiden op de operationele taken.

Geluidseffecten oefenruimte

  • Door middel van geluidseffecten worden geluidtrillingen gecreëerd zodat explosies en beschietingen realistisch klinken en voelen. Dit wordt gerealiseerd 6 professionele QSC luidsprekers.

Lichteffecten oefenruimte

  • Net als het geluid, speelt ook licht een belangrijke rol in de oefenruimte. In de oefenruimte zijn LED RGB kleuren spots en een krachtige LED stroboscoop geplaatst. Deze lichteffecten lopen synchroon met de geluidseffecten. Hierdoor is het mogelijk een sfeer te simuleren van licht effecten, explosies en brand.

Rook en luchteffecten oefenruimte

  • Er zijn 2 krachtige rookmachine’s en ventilatoren geplaatst om zo rook effecten te creëren om totale chaos te simuleren.

Cockpit met high tec camera observatiesysteem

  • Om alles te kunnen bedienen is er cockpit geplaatst, vanuit dit meubel kunnen alle effecten worden bediend. Ook is er door ons een high tech 4k camera observatiesysteem geplaatst, waarbij met meer dan 16 camera’s alle hoeken in de ruimte kunnen worden geobserveerd.
Back To Top