Installatie Skills Room Defensie
IMG_0843
IMG_0845
IMG_0849
IMG_0851
IMG_0856
Rients Faber Installeert Skillsroom
Rients-Faber-installeert-Skillsroom-3

Installatie skillsroom defensie

Op donderdag 29 maart hebben onze monteurs het skillslab van de 43e Gemechaniseerde Brigade van de Koninklijke Landmacht ingericht. Het skillslab is een ruimte waarin medisch personeel kan trainen onder gevechtsomstandigheden. De 43e Gemechaniseerde Brigade maakt deel uit van de Koninklijke Landmacht. Binnen deze brigade zit een geneeskundige compagnie met een bezetting van ca 150 man.

Het skillslab hebben wij dusdanig ingericht dat door middel van geluid, donker/licht, rook en luchtverplaatsing de brigade het idee krijgt onder operationeel moeilijke omstandigheden aan het werk te zijn. Door dit te evalueren en te verbeteren kunnen de militairen van de geneeskundige compagnie hun goed voorbereiden op de operationele taken.

Sfeer simuleren
Door het installeren van een uiterst professionele geluidsapparatuur, worden geluidstrillingen gecreëerd zodat explosies en beschietingen realistisch klinken en voelen. Met behulp van een stroboscoop en een RGB kleurenspot is het mogelijk een sfeer te simuleren van licht effecten explosies en brand. Daarnaast kan de ruimte worden voorzien van rook en luchtstromingen door de geleverde rookmachine en ventilator.

Camera observatie systeem met opname
De verrichtingen van de brigade worden opgenomen door de door ons geplaatste slagvaste dome camera en zijn te volgen vanuit een andere ruimte. De apparatuur is in staat om met weinig tot geen licht de brigade op afstand te observeren en achteraf te evalueren.

Automatisch scenario’s afspelen
De geleverde apparatuur is gekoppeld met een speciale software, waardoor deze automatisch scenario’s af kan spelen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijkheid dat de effecten handmatig aan te passen en/of te sturen zijn.

Uw eigen oefenruimte inrichten?
Wilt u meer informatie over dit project of misschien uw eigen oefenruimte inrichten met speciale apparatuur? Neem dan eens contact met ons op. Martin vertelt u graag alle mogelijkheden.