1432799263
1432799267
1432799272
1432799278
1432799283
1432799289
1432799294
1432799300
1432799304
1432799311
1432802622

Geluidsinstallatie PKN Martini kerk Easterein

In de PKN Martini kerk in het prachtige Easterein in Friesland hebben wij een nieuwe geluidsinstallatie mogen leveren en installeren. Wij hebben een proffesioneel geluidssysteem geleverd die zorgt voor de beste verstaanbaarheid gecombineerd met een simpele bediening.

Luidspreker systeem PKN kerk

Om het geluid in de akoestische kerk op de juiste manier weer te geven, is er gekozen voor een luidsprekersysteem van Fohhn. De zuil luidsprekers die wij hebben geplaatst hebben een line array effect. Dit betekend dat op lange afstanden het geluidsniveau nauwelijks verandert. Dit komt door de kleine openingshoek, waarbij het geluid daadwerkelijk op het luisterende publiek kan worden geprojecteerd en niet op de wanden en het plafond, wat vaak resulteert in galm en echo. Om de muziekweergave een extra dimensie te geven wordt het geheel ondersteund door twee subwoofer luidsprekers.

Verbeteren huidige geluidsinstallatie kerk

Wij hebben ervoor gekozen om de bestaande luidsprekers in het koorgedeelte van de kerk lager te monteren. Daarnaast hebben wij de bestaande luidsprekers aangesloten op een speciale delay line (geluidsvertraging) . Met deze simpele aanpassing komen de luidsprekers beter tot hun recht en is er een verassende verbetering van de geluidsweergave bereikt.

Apparatuur kerk netjes gemonteerd

Wij hebben alle apparatuur gemonteerd in een speciaal ontwikkelde 19 inch rack. Hierdoor zijn de versterkers, ringleiding en DSP netjes weggewerkt.

Simpele bediening geluidssysteem koster

De koster van de PKN Martini kerk kan het geluidssysteem eenvoudig bedienen met het Bose CC-64 bedieningspaneel. Ingewikkelde microfooninstellingen worden door de Bose DSP automatisch geregeld. Het geluidsniveau van de muziek en microfoons kan de koster nog wel simpel zelf aanpassen. In de toekomst is het nog mogelijk extra functies en knoppen toe te voegen om het geluidssysteem te bedienen.

Bediening geluidsinstallatie kerk met tablet of mobiele telefoon

Een aantal keer per jaar kan de koster niet op zijn eigen plaats zitten om de geluidsinstallatie te bedienen, vanwege activiteiten die worden gehouden in de kerk. Met een specaal ontwikkelde app van bose kan de koster met een ipad of tablet de geluidsinstallatie alsnog overal bedienen.

Kerk microfoons

Om er zeker van te zijn dat de dominee vrij kan bewegen en het geluid niet wegvalt hebben wij een draadloze headset geleverd. Andere sprekers kunnen gebruik maken van een losse handheld zendermicrofoon en twee vastbekabelde zwanenhals microfoon die wij hebben gemonteerd.

Orgelschakeling PKN kerk Easterrein

Om het gezang van een dominee, door het open blijven staan van microfoons te verminderen, hebben wij een orgelschakeling geïnstalleerd. In het orgel hebben wij een dynamische microfoon aangebracht die in verbinding staat met de Bose DSP. Wanneer de orgelmicrofoon een signaal opvangt zal de Bose DSP alle spraak microfoons uitschakelen. Om stilte te verkomen op de kerkradio en opname apparatuur, is er een sfeer microfoon geplaatst. Deze sfeermicrofoon stuurt het gezang en de orgel wel door naar bijvoorbeeld de kerkradio, kerktv of ringleiding.

Informatie geluidsinstallatie kerk

Wilt u meer informatie over dit project of voldoet uw geluidsinstallatie in de kerk niet? Vaak is door vervanging of aanpassing van slechts één onderdeel al een verrassende verbetering van de geluidsweergave te bereiken. Neem daarom eens contact met ons op. Of het nu gaat om een geluidstechnisch probleem, gedeeltelijke vervanging of geheel vernieuwen van de geluidsinstallatie, u kunt bij ons terecht.