Geluidsinstallatie PKN kerk Sumar

Wij hebben onlangs de PKN kerk in Sumar voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie. Een professionele geluidsinstallatie die volledig voldoet aan de technische wensen van deze tijd en toch met een uiterst simpele bediening.

Luidspreker systeem kerk

Om het geluid in de galmrijke ruimte op de juiste manier weer te geven, hebben wij gekozen voor een luidsprekersysteem van Fohhn. De zuil luidsprekers hebben een line array effect. Dit betekend dat op lange afstanden het geluidsniveau nauwelijks verandert. Dit komt door de kleine openingshoek, waarbij het geluid daadwerkelijk op het luisterende publiek wordt geprojecteerd en niet op de wanden en het plafond, wat vaak resulteert in galm en echo. Om de muziekweergave nog een extra dimensie mee te geven worden de luidsprekers ondersteund door een subwoofer luidspreker.

Simpele bediening voor de koster

De koster van de PKN kerk in Sumar hoeft zich geen zorgen te maken over de bediening van het geluidssysteem. Wij hebben in de kerk een Bose CC-64 bedieningspaneel geïnstalleerd. Ingewikkelde microfooninstellingen worden door de Bose DSP automatisch geregeld. Het geluidsniveau van de muziek en microfoons kan de koster nog wel simpel zelf aanpassen. In de toekomst is het mogelijk extra functies en knoppen toe te voegen om het geluidssysteem te bedienen.

Microfoons PKN kerk

De dominee in de kerk in Sumar heeft alle bewegingsvrijheid door de draadloze headset die wij hebben geïnstalleerd. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een losse handheld zendermicrofoon en een bekabelde zwanenhalsmicrofoon. De zendermicrofoons zijn op te laden in het bijgeleverde oplaadstation.

Orgelschakeling PKN kerk

Om het gezang van een dominee, door het open blijven staan van microfoons te verminderen, hebben wij een orgelschakeling geïnstalleerd. In het orgel hebben wij een dynamische microfoon aangebracht die in verbinding staat met de Bose DSP. Wanneer de orgelmicrofoon een signaal opvangt zal de Bose DSP alle spraak microfoons uitschakelen. Om stilte te verkomen op de kerkradio en opname apparatuur, is er een sfeer microfoon geplaatst. Deze sfeermicrofoon stuurt het gezang en de orgel wel door naar bijvoorbeeld de kerkradio, kerktv of ringleiding.

Geluidsweergave buitendienst

Om het geluid tijdens buitendiensten goed te versterken, hebben wij een draadloze accu luidspreker geleverd. In de luidsprekers plaatsen wij één ontvangers die het geluid van de draadloze handmicrofoon of de headset kan ontvangen. De accu luidspreker kan na de dienst weer eenvoudig worden opgeladen.

Informatie geluidsinstallatie kerk

Wilt u meer informatie over dit project of voldoet uw geluidsinstallatie in de kerk niet? Vaak is door vervanging of aanpassing van slechts één onderdeel al een verrassende verbetering van de geluidsweergave te bereiken. Neem daarom eens contact met ons op. Of het nu gaat om een geluidstechnisch probleem, gedeeltelijke vervanging of geheel vernieuwen van de geluidsinstallatie, u kunt bij ons terecht.