Oefenruimte Korporaal Van Oudheusdenkazerne | Rients Faber

Oefenruimte Korporaal Van Oudheusdenkazerne

Defensie draagt bij aan vrijheid, veiligheid en welvaart in Nederland en daarbuiten. Zij doet dit met professionele en goed getrainde militairen. De krijgsmachteenheden oefenen daarom continu.

Wij hebben onlangs oefenruimte van de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum volledig ingericht. De kazerne is momenteel de thuisbasis voor het Defensie Gezondheidszorg Opleidings- en Trainingscentrum (DGOTC). De ruimte hebben wij dusdanig ingericht dat door middel van geluid, donker/licht, rook en luchtverplaatsing de trainende eenheid het idee krijgt onder operationeel moeilijke omstandigheden aan het werk te zijn. Door dit te evalueren en te verbeteren kunnen de militairen zich goed voorbereiden op de operationele taken.

HD Camera observatie systeem met opname

De verrichtingen van de trainende eenheid worden opgenomen door de door ons geplaatste digitaal bestuurbare Full HD camera’s. De beelden zijn te volgen op een full HD scherm dat wij hebben geïnstalleerd in een andere ruimte. De apparatuur stelt de trainers in staat om met weinig tot geen licht de trainende eenheid op afstand te observeren en achteraf te evalueren. Daarnaast is het mogelijk om favoriete presets op te slaan, zodat deze later eenvoudig kunnen worden opgeroepen.

Besturingssysteem oefenruimte defensie

Om alle licht en geluidseffecten te bedienen in de oefenruimte hebben wij een professionele touchscreen computer met software geïnstalleerd. Ook is het mogelijk om met een IPad de bediening over te nemen.

Mobiele regie case oefenruimte defensie

Om alle apparatuur te bedienen en veilig te transporteren, hebben wij een mobiele regiecase laten ontwerpen. Alle bedieningsapparatuur is hierin professioneel door ons gemonteerd. Ook aan de camera’s en kabels is gedacht. In de case zijn hiervoor speciaal lades gezet.

Geluidseffecten oefenruimte defensie

Geluidseffecten spelen een belangrijke rol in de oefenruimte. Door het installeren van een uiterst professionele geluidsapparatuur, worden geluidstrillingen gecreëerd zodat explosies en beschietingen realistisch klinken en voelen. Wij hebben in alle oefenruimtes actieve luidsprekers geplaatst. Deze luidsprekers hebben wij geleverd met speciale beschermhoezen. Zo kunnen ook de luidsprekers veilig worden vervoerd.

Lichteffecten oefenruimte defensie

Net als het geluid, speelt ook licht een belangrijke rol in de oefenruimte. In oefenruimtes hebben wij twee mobiele statieven geplaatst met daarop twee LED RGB kleuren spots en een krachtige LED stroboscoop. Deze lichteffecten lopen synchroon met de geluidseffecten. Hierdoor is het mogelijk een sfeer te simuleren van licht effecten, explosies en brand.

Rook & luchteffecten oefenruimte defensie

Door het plaatsen van twee krachtige rookmachines in combinatie met een krachtige ventilator kan er totale chaos worden gecreëerd in de ruimtes.

Uw eigen oefenruimte inrichten?

Wilt u meer weten over dit project of misschien uw eigen oefenruimte inrichten? Neem dan eens contact met ons op! Wij vertellen u graag alle (on-)mogelijkheden.