MFC Noardburgum | Rients Faber

MFC Noardburgum

In september 2012 is gestart met de bouw van een nieuw Multifunctioneel Centrum (MFC) aan de Van Cronenburgweg in Noardburgum. Op zaterdag 7 december 2013 werd het MFC Noardburgum officieel geopend.
Het nieuwe pand biedt onderdak aan verschillende gebruikers op het terrein van welzijn, opvang en zorg. Zo zit er een kinderopvang, peuterspeelzaal, fysiotherapeut en huisarts in het gebouw. Ook het dorpshuis heeft een plekje gekregen in MFC Noardburgum. Kortom: een gebouw voor jong en oud, bruisend van de activiteiten.

Wij hebben de afgelopen periode het nieuwe Multifunctionele Centrum mogen voorzien van licht, geluid en videoapparatuur.
In de grote zaal hebben wij een geluidsinstallatie van het merk Bose gemonteerd, hierover kunnen verschillende activiteiten over worden uitversterkt, zoals toneelvoorstellingen, cabaret, en presentaties. Tevens zijn er diverse theaterspots gemonteerd die het podium hierbij kunnen aanlichten.

Alle naastgelegen functionele zalen zijn voorzien van inbouwluidsprekers van Bose met een Matrixsysteem. Met het matrixsysteem is al het geluid in alle zalen eenvoudig te bedienen. Hierdoor kunnen alle zalen gekoppeld worden maar ook onafhankelijk van elkaar muziek spelen.

Ook zijn er twee video projectieschermen in de grote zaal en een naastgelegen zaal geïnstalleerd, waarop diverse videobronnen kunnen worden aangesloten t.b.v. presentaties en andere activiteiten.
In de horecaruimte hebben wij daarnaast nog twee LED beeldschermen gemonteerd, waarop tv beelden zijn te zien.