skip to Main Content

Zwembad de Duiker Zoeterwoude

Geluidsinstallatie zwembad de Duiker Zoeterwoude

Het zwembad oogt misschien klein, maar de mogelijkheden van zwembad De Duiker in Zoeterwoude zijn enorm.  De Duiker is onderdeel van Swetterhage,  waar ruim driehonderd mensen met een verstandelijke beperking wonen, werken en recreëren.  Sinds 2003 ondergaat Swetterhage een langlopende metamorfose zodat het instellingsterrein weer helemaal aansluit bij de wensen en eisen van de cliënten. Tijdens de verbouw van zwembad De Duiker mochten wij de geluidsinstallatie vervangen.

Ophangsysteem geluidsinstallatie zwembad

Een zwembad is akoestisch een lastige ruimte. Wij hebben gekozen voor een Bose geluidsinstallatie welke speciaal is ontworpen voor gebruik in ruimten met zeer hoge temperatuur en vochtigheidsgraad. Daarnaast staat Bose gegarandeerd voor een optimale geluidskwaliteit. Voor een goede verdeling van het geluid door het zwembad hebben wij opbouw luidsprekers geïnstalleerd. De luidsprekers hebben wij opgehangen aan gegalvaniseerde* beugels. Deze ophang beugels zijn samengesteld uit kwalitatieve gegalvaniseerde onderdelen en hebben een lange levensduur met een hoge corrosieweerstand, zelfs in de meest barre weersomstandigheden.

* Sinds de instorting van het plafond in een overdekt zwembad in Steenwijk, als gevolg van het breken van roestvast stalen (RVS) ophangingen van luchtkanalen, is duidelijk geworden dat de toepassing van RVS in overdekte zwembaden tot gevaarlijke situaties kan leiden. Door vocht en chemicaliën hebben installaties veel te lijden.

Gebruiksvriendelijke geluidsinstallatie zwembad

De installatie is voorzien van gebruiksvriendelijke bedieningspanelen en wandcontacten voor optimaal gebruikersgemak.

Geluidsinstallatie in zwembad

Rients Faber is gespecialiseerd in de advisering en aanleg van geluidsinstallaties in natte ruimtes waarbij rekening wordt gehouden met alle omstandigheden.  Wilt u meer informatie over dit project of heeft u zelf een project waar u ons advies nodig heeft? Neem dan gerust eens contact met ons op via info@rientsfaber.nl of 0511-544445.

Back To Top