skip to Main Content

St. Pancratiuskerk Wolsum

Geluidsinstallatie St. Pancratiuskerk Wolsum

Wolsum is een karakteristiek terpdorp dat sinds de middeleeuwen rondom de kerk vorm kreeg. De St. Pancratiuskerk in Wolsum dateert van 1867. Onlangs hebben wij de geluidsinstallatie van deze kerk mogen vernieuw.  De verstaanbaarheid in de kerk aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is het mogelijk om muziek af te spelen en ook is de installatie nu geschikt om muziekinstrumenten te versterken.

Luidsprekers kerk

Het luidsprekersysteem bestaat uit Fohhn luidsprekers. De zuil luidsprekers hebben een line array effect, waarbij op lange afstanden het geluidsniveau nauwelijks verandert. Dit komt door de kleine openingshoek, waarbij het geluid daadwerkelijk op het luisterende publiek kan worden geprojecteerd en niet op de wanden en het plafond, wat vaak resulteert hinderlijke nagalm. Het geheel word ondersteund door één subwoofer luidspreker, die bij muziekweergave een extra dimensie geeft. De te bedienen apparatuur zoals versterkers, DSP en ringleiding is netjes gemonteerd in een wandrack met afsluitbare deur.

Bediening koster geluidsinstallatie

Om het geluidsysteem eenvoudig te bedienen voor de koster, plaatsten wij een bedieningspaneel. Ingewikkelde microfooninstellingen zullen door de Bose DSP automatisch worden geregeld, maar daarnaast kan de koster het geluidsniveau van de microfoons en muziek nog wel eenvoudig bedienen. Tevens kunnen er in de toekomst nog knoppen worden toegewezen om extra functies met betrekking tot de geluidssysteem te bedienen.

Microfoons geluidinstallatie kerk

De dominee wordt versterkt door een draadloze headset, voordelen hiervan zijn dat de dominee vrij kan bewegen en het geluid niet weg valt. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een losse handheld zendermicrofoon. Batterijen hoeven niet meer te worden vervangen , omdat de microfoons oplaadbaar zijn met het bijgeleverde laadstation.

Orgelschakeling geluidinstallatie kerk

>Wij hebben in het orgel een dynamische microfoon aangebracht die in verbinding staat met de Bose DSP. Wanneer de orgelmicrofoon signaal opvangt zal de Bose DSP alle spraak microfoons uitschakelen. Om gehele stilte te voorkomen op de kerkradio en opname apparatuur, hebben wij een sfeer microfoon geplaatst, die het gezang en de orgel nog wel doorstuurt.

Wilt u meer informatie over dit project of voldoet uw geluidsinstallatie in de kerk niet? Vaak is door vervanging of aanpassing van slechts één onderdeel al een verrassende verbetering van de geluidsweergave te bereiken. Neem daarom eens contact met ons op. Of het nu gaat om een geluidstechnisch probleem, gedeeltelijke vervanging of geheel vernieuwen van de geluidsinstallatie, u kunt bij ons terecht.

 

 

Back To Top