skip to Main Content

Protestantse Gemeente Oudega

Geluidsinstallatie Protestantse kerk Oudega

De Protestantse Gemeente van Oudega is een open, gastvrije en veelkleurige gemeente, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich thuis mogen voelen. Wij hebben de nieuwe geluidsinstallatie mogen leveren en installeren. In deze gemeenschap hebben we gekozen voor een professionele audiosysteem van Fohn & Bose, dit zorgt voor een kraakhelder geluid in combinatie met een uitermate simpele bediening.

Luidspreker systeem Protestantse kerk Oudega

De kerk in Oudega beschikt over een natuurlijke akoestiek waar altijd galm aanwezig is. Om het geluid in de kerk op de juiste manier weer te geven hebben wij  gekozen voor een luidsprekersysteem van Fohhn. De zuil luidsprekers hebben een line array effect. Dit betekend dat op lange afstanden het geluidsniveau nauwelijks verandert. Dit komt door de kleine openingshoek, waarbij het geluid daadwerkelijk op het luisterende publiek kan worden geprojecteerd en niet op de wanden en het plafond, wat vaak resulteert in galm en echo. Om de muziekweergave een extra dimensie te geven wordt het geheel ondersteund door een subwoofer luidspreker.

Simpele bediening geluidssysteem koster

De koster van de Protestantse kerk in Oudega kan het geluidssysteem eenvoudig bedienen met het Bose CC-64 bedieningspaneel. Ingewikkelde microfooninstellingen worden door de Bose DSP automatisch geregeld. Het geluidsniveau van de muziek en microfoons kan de koster zelf aanpassen. In de toekomst is het nog mogelijk extra functies en knoppen toe te voegen om het geluidssysteem te bedienen.

Kerk microfoons

Om de dominee bewegingsvrijheid op het podium te geven hebben wij een draadloze headset geleverd. Deze draadloze headset zit niet in de weg bij gebaren en doordat de microfoon dicht op de mond zit, is het geluid goed in te stellen. Andere sprekers kunnen gebruik maken van de draadloze handmicrofoon.

Orgelschakeling Protestantse kerk Oudega

Om het gezang van een dominee, door het open blijven staan van microfoons te verminderen, hebben wij een orgelschakeling geïnstalleerd. In het orgel hebben wij een dynamische microfoon aangebracht die in verbinding staat met de Bose DSP. Wanneer de orgelmicrofoon een signaal opvangt zal de Bose DSP alle spraak microfoons uitschakelen. Om stilte te verkomen op de kerkradio en opname apparatuur, is er een sfeer microfoon geplaatst. Deze sfeermicrofoon stuurt het gezang en de orgel wel door naar bijvoorbeeld de kerkradio, kerktv of ringleiding.

Apparatuur kerk netjes gemonteerd

Wij hebben alle apparatuur gemonteerd in een speciaal ontwikkelde 19 inch rack met afsluitbare deur. Hierdoor zijn de versterkers, ringleiding en DSP netjes weggewerkt.

Informatie geluidsinstallatie kerk

Wilt u meer informatie over dit project of voldoet uw geluidsinstallatie in de kerk niet? Vaak is door vervanging of aanpassing van slechts één onderdeel al een verrassende verbetering van de geluidsweergave te bereiken. Neem daarom eens contact met ons op. Of het nu gaat om een geluidstechnisch probleem, gedeeltelijke vervanging of geheel vernieuwen van de geluidsinstallatie, u kunt bij ons terecht.

Back To Top