skip to Main Content

Doopsgezinde kerk Damwoude

Geluidsinstallatie Doopsgezinde kerk Damwoude

De Vermaning (doopsgezinde kerk) dateert van 1767. Daarvoor stond er op dezelfde plaats aan de Doniaweg 34 een houten Vermaanhuis. In 1895 werd de kerk voorzien van een orgel en in 1964 kwam het op de monumentenlijst. Het interieur werd in 1974-1975 tijdens een grondige verbouwing meer aangepast aan deze tijd: o.m. de harde kerkbanken verdwenen voor stoelen. Onlangs mochten wij het luidspreker systeem van de kerk vernieuwen.

Luidspreker systeem kerk

Het luidsprekersysteem bestaat uit Fohhn luidsprekers, dit zijn zuilluidspreker van ongeëvenaarde klasse! Deze luidspreker is speciaal gemaakt om spraak en muziek weer te geven in akoestisch lastige ruimten. De zuil luidsprekers hebben een line array effect, waarbij op lange afstanden het geluidsniveau nauwelijks verandert. Dit komt door de kleine openingshoek, waarbij het geluid daadwerkelijk op het luisterende publiek kan worden geprojecteerd en niet op de wanden en het plafond, wat vaak resulteert hinderlijke nagalm. Het geheel word ondersteund door één subwoofer luidspreker, die bij muziekweergave een extra dimensie geeft. Daarnaast plaatsten wij één vloerdoos bij de preekstoel, met de mogelijk om een microfoon of audiobron in te prikken. De te bedienen apparatuur zoals versterkers, DSP en ringleiding is netjes gemonteerd in een 19 inch rack met afsluitbare deur.

Bediening koster geluidsinstallatie

Om het geluidsysteem eenvoudig te bedienen voor de koster, plaatsten wij een Bose CC-64 bedieningspaneel. Ingewikkelde microfooninstellingen zullen door de Bose DSP automatisch worden geregeld, maar daarnaast kan de koster het geluidsniveau van de microfoons en muziek nog wel eenvoudig bedienen.
Tevens kunnen er in de toekomst nog knoppen worden toegewezen om extra functies met betrekking tot de geluidssysteem te bedienen.

Microfoons geluidinstallatie kerk

De dominee wordt versterkt door een draadloze headset, voordelen hiervan zijn dat de dominee vrij kan bewegen en het geluid niet weg valt. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een losse handheld zendermicrofoon. Batterijen hoeven niet meer te worden vervangen , omdat de microfoons oplaadbaar zijn met het bijgeleverde laadstation. Naast de zendermicrofoons leverden wij één bekabelde condensator microfoons voor aankondigingen.

Orgelschakeling geluidinstallatie kerk

Wij hebben in het orgel een dynamische microfoon aangebracht die in verbinding staat met de Bose DSP. Wanneer de orgelmicrofoon signaal opvangt zal de Bose DSP alle spraak microfoons uitschakelen. Om gehele stilte te voorkomen op de kerkradio en opname apparatuur, hebben wij een sfeer microfoon geplaatst, die het gezang en de orgel nog wel doorstuurt.

Informatie geluidsinstallatie kerk

Wilt u meer informatie over dit project of voldoet uw geluidsinstallatie in de kerk niet? Vaak is door vervanging of aanpassing van slechts één onderdeel al een verrassende verbetering van de geluidsweergave te bereiken. Neem daarom eens contact met ons op. Of het nu gaat om een geluidstechnisch probleem, gedeeltelijke vervanging of geheel vernieuwen van de geluidsinstallatie, u kunt bij ons terecht.

Back To Top