skip to Main Content

Catharinakerk Roden

Audiovisuele installatie Catharinakerk Roden

De Catharinakerk op de Brink in Roden is afgelopen jaar volledig gerestaureerd. De kerk, die stamt uit de elfde eeuw gaat met z’n tijd mee en beschikt nu over een nieuwe vloer, verlichting, stoelen, toiletvoorzieningen en een geluidsinstallatie. Wij zijn verantwoordelijk voor deze installatie.

Luidspreker systeem kerk

Het luidsprekersysteem bestaat uit Fohhn luidsprekers. De zuil luidsprekers hebben een line array effect, waarbij op lange afstanden het geluidsniveau nauwelijks verandert. Dit komt door de kleine openingshoek, waarbij het geluid daadwerkelijk op het luisterende publiek kan worden geprojecteerd en niet op de wanden en het plafond, wat vaak resulteert hinderlijke nagalm. Het geheel word ondersteund door één subwoofer luidspreker, die bij muziekweergave een extra dimensie geeft. Daarnaast plaatsten wij één vloerdoos bij de preekstoel, met de mogelijk om een microfoon of audiobron in te prikken.

De te bedienen apparatuur zoals versterkers, DSP en ringleiding is netjes gemonteerd in het bestaande 19 inch rack.

Bediening koster geluidsinstallatie

Om het geluidsysteem eenvoudig te bedienen voor de koster, plaatsten wij een Bose CC-64 bedieningspaneel. Ingewikkelde microfooninstellingen zullen door de Bose DSP automatisch worden geregeld, maar daarnaast kan de koster het geluidsniveau van de microfoons en muziek nog wel eenvoudig bedienen. Tevens kunnen er in de toekomst nog knoppen worden toegewezen om extra functies met betrekking tot de geluidssysteem te bedienen.

Microfoons geluidinstallatie kerk

De dominee wordt versterkt door een draadloze headset, voordelen hiervan zijn dat de dominee vrij kan bewegen en het geluid niet weg valt. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een losse handheld zendermicrofoon. Batterijen hoeven niet meer te worden vervangen , omdat de microfoons oplaadbaar zijn met het bijgeleverde laadstation. Naast de zendermicrofoons leverden wij één bekabelde condensator microfoons voor aankondigingen en twee ruimtemicrofoons voor versterking van het koor.

Orgelschakeling geluidinstallatie kerk

Wij hebben in het orgel een dynamische microfoon aangebracht die in verbinding staat met de Bose DSP. Wanneer de orgelmicrofoon signaal opvangt zal de Bose DSP alle spraak microfoons uitschakelen. Om gehele stilte te voorkomen op de kerkradio en opname apparatuur, hebben wij een sfeer microfoon geplaatst, die het gezang en de orgel nog wel doorstuurt.

Ringleiding (dovenlus) geluidinstallatie kerk

Voor slechthorenden met een hoortoestel is het soms lastig een dienst te volgen. Met een ringleiding hebben zij de mogelijkheid om het geluid direct op hun hoortoestel binnen te krijgen. De nieuwe ringleiding versterker is door ons opnieuw geïnstalleerd en afgeregeld.

Opname en streamverbinding

In de kerkruimte plaatsten wij een bestuurbare HD dome camera, de camera kan eenvoudig worden bediend met de bijgeleverde afstandsbediening. Met een joystick kunnen ook eenvoudig presets worden opgeslagen en opgeroepen Met een LG Tv monitor scherm kunnen de live beelden van de dome camera worden bekeken.

Digitale liturgieborden

Wij monteerden zes 49 inch breedbeeld schermen in de kerkruimte, de schermen zijn op een kantelbare muursteun gemonteerd zodat de schermen kunnen worden gedraaid.

Informatie geluidsinstallatie kerk

Wilt u meer informatie over dit project of voldoet uw geluidsinstallatie in de kerk niet? Vaak is door vervanging of aanpassing van slechts één onderdeel al een verrassende verbetering van de geluidsweergave te bereiken. Neem daarom eens contact met ons op. Of het nu gaat om een geluidstechnisch probleem, gedeeltelijke vervanging of geheel vernieuwen van de geluidsinstallatie, u kunt bij ons terecht.

Back To Top