skip to Main Content

Strandpaviljoen ’t Badhuys Vlieland

Geluid, licht en domotica Strandpaviljoen ’t Badhuys

Op Vlieland is afgelopen maanden heel hard gewerkt aan een nieuw strandpaviljoen ’t Badhuys. Dit is het enige strandpaviljoen op Vlieland. Bovendien wordt het na de zomer niet afgebroken. Het strandpaviljoen is gelegen aan het Noordzeestrand, de ideale plaats om te genieten van strand, zee en lekker eten in een ongedwongen sfeer. Wij zijn verantwoordelijk voor de complete geluidsinstallatie, domotica, camerabewaking  en buiten- en binnenverlichting van dit nieuwe strandpaviljoen.

’t Badhuys is onderdeel van Westcord Hotels van horeca-ondernemer Harry Westers. Het ‘oude’ Badhuys stond er sinds 1995 en was het eerste strandpaviljoen van Nederland dat toestemming kreeg om permanent te blijven staan.

De juiste muziek op het juiste moment

Muziek is sfeerbepalend en imago versterkend. Uit een Canadees onderzoek(van de McGill University) blijkt dat bij het luisteren naar muziek 6% tot zelfs 21% dopamine vrijkomt. Dit maakt gasten 6% tot 21% gelukkiger. (Dopamine is een lichaamseigen stof die je een geluksgevoel bezorgt en je zelfvertrouwen geeft). Muziek heeft daarbij ook een bijzonder goed motiverend effect op  personeel, wat uiteindelijk gastvrijheid  ten goede komt. Wij hebben ’t Badhuys voorzien van een professionele  geluidsinstallatie van Bose. Met de installatie van het Bose geluidssysteem is de muziek goed verstaanbaar, maar niet irritant aanwezig. Alle luidsprekers zijn op strategische locaties opgehangen. Niet alleen voor de beste geluidsweergave  maar dit is tegelijk ook esthetisch zodat het systeem bijna niet opvalt

De kracht van licht in Strandpaviljoen ’t Badhuys

Licht beïnvloedt mensen. Het heeft invloed op hoe we ons voelen. Of we ons fit of moe voelen, gejaagd of ontspannen. Wij hebben aan de hand van een vooraf geschreven lichtplan, het strandpaviljoen voorzien van passende binnen- en buitenverlichting.  Het motto hierbij was; sfeervol waar het kan en veilig waar het moet. De verlichting versterkt zo de sfeer en de beleving.  Van sfeerlicht tot discoverlichting. Alles is mogelijk in ’t Badhuys. Met de duurzame LED-lampen wordt daarnaast ook nog eens bespaard op de energiekosten ten opzichte van traditionele verlichting.

Strandpaviljoen ’t Badhuys met één druk op de knop tot leven

Naast verlichting en geluid is ook bedieningsgemak een belangrijke pijler voor de horeca.  Domotica is een slimme oplossing die zorgt voor meer comfort, gemak en veiligheid. Toekomstgericht én bovendien energie zuinig. Wij hebben in ’t Badhuys een HDL Domotica systeem geinstalleerd. Met dit systeem kan met één enkel paneel alle automatisering worden bediend. De eerste medewerker die binnenkomt kan met één druk op de knop het hele café  bedrijfsklaar zetten. Ook de schoonmakers zoeken nooit meer naar lichtknopjes. Met één druk op de knop wordt de gewenste ‘sfeer-scene’ opgeroepen.  De verlichting gaat aan, de muziekinstallatie schakelt in, de ventilatie en verwarming worden geactiveerd. Doordat de apparatuur centraal aan en uit te zetten is blijft er na sluitingstijd  geen apparatuur onnodig aan. Elk onderdeel van de installatie kan daarnaast worden bediend met een smartphone of tablet.

Camerasysteem Strandpaviljoen ’t Badhuys

Wij hebben in ’t Badhuys tot slot verschillende dome en vandalisme bestendige camera’s  met een hoge resolutie door het pand geïnstalleerd. De beelden worden opgenomen met een hightech harddisk recorder. Hierdoor is het eenvoudig om de beelden terug te kijken.

Uw eigen geluid- licht of domoticainstallatie

Wilt u meer informatie over dit project of heeft u interesse in uw eigen geluidsinstallatie, verlichting of domotica systeem? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Film opening strandpaviljoen ’t Badhuys

Hieronder een kleine impressie van ons werk tijdens de nieuwbouw.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Back To Top