Audiovisuele Oplossing PKN Het Kruispunt Landsmeer | Rients Faber

Audiovisuele oplossing PKN Het Kruispunt Landsmeer

Wij hebben de eigentijdse PKN kerk Het Kruispunt in Landsmeer onlangs van een compleet nieuwe licht-, beeld en geluidsinstallatie voorzien.

Geluidssysteem kerk Landsmeer

Om het geluid in de akoestische kerk op de juiste manier weer te geven, is er gekozen voor een luidsprekersysteem van Fohhn. De zuil luidsprekers die wij hebben geplaatst hebben een line array effect. Dit betekend dat op lange afstanden het geluidsniveau nauwelijks verandert. Dit komt door de kleine openingshoek, waarbij het geluid daadwerkelijk op het luisterende publiek kan worden geprojecteerd en niet op de wanden en het plafond, wat vaak resulteert in galm en echo. Om de muziekweergave een extra dimensie te geven wordt het geheel ondersteund door een subwoofer luidspreker.

Gebruiksvriendelijke bediening geluidssysteem koster

De koster hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde microfooninstellingen. De Bose DSP welke wij hebben geïnstalleerd regelt deze instellingen namelijk automatisch. De koster kan hierdoor eenvoudig het geluidsniveau van de microfoons en muziek bedienen. In de toekomst is het nog mogelijk extra functies en knoppen toe te voegen om het geluidssysteem te bedienen.

Kerk microfoons

Om er zeker van te zijn dat de dominee vrij kan bewegen en het geluid niet wegvalt hebben wij een draadloze headset geleverd. Andere sprekers kunnen gebruik maken van de drie losse handheld zendermicrofoon en twee bekabelde zwanenhals microfoons die wij hebben gemonteerd.

Orgelschakeling kerk

Om het gezang van een dominee, door het open blijven staan van microfoons te verminderen, hebben wij een orgelschakeling geïnstalleerd. In het orgel hebben wij een dynamische microfoon aangebracht die in verbinding staat met de Bose DSP. Wanneer de orgelmicrofoon een signaal opvangt zal de Bose DSP alle spraak microfoons uitschakelen. Om stilte te verkomen op de kerkradio en opname apparatuur, is er een sfeer microfoon geplaatst. Deze sfeermicrofoon stuurt het gezang en de orgel wel door naar bijvoorbeeld de kerkradio, kerktv of ringleiding.

Bediening vrijwilligers

De PKN kerk Het Kruispunt in Landsmeer beschikt over een aantal technische vrijwilligers die bedreven zijn met geluidsapparatuur. 
Hiervoor hebben wij een professioneel 16 kanaals touch mengpaneel geleverd. Met dit mengpaneel kunnen eenvoudig standen en presets worden opgeroepen en is het zelfs mogelijk de mixer met een ipad te bedienen.  Op het podium hebben wij een stage/wand box met 12 microfoon entrees en 4 uitgangen aangebracht. Deze stage/wandbox staat in verbinding met het audio touch mengpaneel. Het mengpaneel staat weer in verbinding met het geluidsysteem. Met deze opzet kunnen toneelvoorstellingen, gospelbands en presentaties worden uitversterkt.

Camerasysteem, opname en streamit verbinding kerk

Met het streamit platform welke wij hebben geleverd is het mogelijk mensen die ver van huis, ziek of aan huis gebonden zijn toch betrokken te houden bij de kerk. Met één digitaal bestuurbare Full HD camera kan de kerk haar diensten opnemen. Voor het verzenden van het video en audiosignaal gebruiken we de LiveShell Pro, dit is een decoder die de bestanden verzend naar het StreamPartner platform, waarna het gedistribueerd en opgenomen word. Kerkleden kunnen d.m.v. het StreamPartner platform live meekijken of de uitzending later terug kijken. Uitzendingen kunnen ook worden gedownload om later overgezet te worden op een DVD. Benieuwd hoe dit er uitziet? Klik dan hier…. 

Projectie oplossing kerk

Wij hebben een professionele Panasonic breedbeeld projector aan het plafond gemonteerd aan een speciaal door ons ontworpen beugel. Met deze projector wordt een vak van 3 meter breed geprojecteerd. Op het podium is tevens een wandaansluiting gemonteerd waarop een laptop of pc kan worden aangesloten. Met zowel de mogelijkheid  voor HDMI of VGA aansluiting. Bij het regiemeubel is door ons een videoswitsch geïnstalleerd waarbij geschakeld kan worden tussen zowel de video signalen vanaf het podium als bij de regie. Gebruikers kunnen eenvoudig schakelen tussen de ingangsbronnen dmv de Neetscontroller. Ook zijn de projectoren in- en uit te schakelen met deze controller.

Theater verlichting kerk

Aan beide zijwanden voor het podium hebben wij vier LED RGB theaterspots gemonteerd. Door middel van het bedieningspaneel bij de regietafel kunnen verschillende lichtpartonen tijdens de dienst worden opgeroepen. De theatersport zijn opgehangen aan de speciaal door ons ontwikkelde beugels.

Geluidssysteem extra kerk zaaltje

Als extra aanvulling hebben wij ook het geluid in de gemeenschappelijke zaal geïnstalleerd. Wij hebben gekozen voor 4 Bose inbouw luidsprekers die aangestuurd worden door het centrale geluidsysteem. De luidsprekers kunnen separaat worden bediend d.m.v. het CC16 wandbediening  paneel. Ook is het mogelijk een externe audio bron of microfoon in te prikken.