Aanpassingen Geluidsysteem Gereformeerde Kerk Grootegast | Rients Faber

Aanpassingen geluidsysteem gereformeerde kerk Grootegast

Wij hebben onlangs de kwaliteit van de geluidsinstallatie van de gereformeerde kerk in Grootegast aanzienlijk verbeterd. Er werd door de kerkleden al enige tijd geklaagd over de capaciteit van het geluidssysteem. Door een aantal diverse aanpassingen en aanvullingen op het bestaande geluidsysteem hebben we de kwaliteit aanzienlijk verbeterd.

Geluidsysteem gereformeerde kerk Grootegast

In een centraal geplaatst audiorack hebben wij een geautomatiseerd systeem van Bose geïnstalleerd.Het systeem van Bose zorgt ervoor dat alle in- en uitgaande audiokanalen correct worden ingeregeld en uitgestuurd naar de luidsprekers en de kerkradio. De al bestaande zuilluidsprekers zijn aangesloten op een nieuwe krachtige 100 volt versterker. Alle apparatuur is netjes gemonteerd in een professioneel 19 inch wandrack.

Gebruiksvriendelijke bediening geluidsysteem koster

De koster  van de kerk in Grootegast hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde microfooninstellingen. De Bose DSP welke wij hebben geïnstalleerd regelt deze instellingen namelijk automatisch. De koster kan hierdoor eenvoudig het geluidsniveau van de microfoons en muziek bedienen. In de toekomst is het nog mogelijk extra functies en knoppen toe te voegen om het geluidssysteem te bedienen.

Microfoons kerk Grootegast

Omdat de bestaande AKG zwanenhalsmicrofoons van goede kwaliteit waren, zijn deze hergebruikt en goed ingeregeld. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een nieuw geïnstalleerde  draadloze handheld microfoon. De zendermicrofoon kan worden opgeladen met het bijgeleverde laadstation.

Orgelschakeling kerk Grootegast

Om het gezang van een dominee, door het open blijven staan van microfoons te verminderen, hebben wij een orgelschakeling geïnstalleerd. In het orgel hebben wij een dynamische  microfoon aangebracht die in verbinding staat met de Bose DSP. Wanneer de orgelmicrofoon een signaal opvangt zal de Bose DSP alle spraak microfoons uitschakelen. Om stilte te verkomen op de kerkradio en opname apparatuur, is er een sfeer microfoon geplaatst. Deze sfeermicrofoon stuurt het gezang en de orgel wel door naar bijvoorbeeld de kerkradio, kerk tv of ringleiding.

Audiovisuele apparatuur kerkzaaltje Grootegast

Als extra aanvulling hebben wij in een de gemeenschappelijke zaal een geluidsinstallatie van Bose geïnstalleerd. Wij hebben gekozen voor twee Bose opbouw luidsprekers, aangestuurd door een Bose mengversterker. Een draadloze headset microfoon kan worden toegepast voor presentaties. Daarnaast hebben wij in het kerkzaaltje diverse wandentrees gemonteerd voor het inpluggen van externe audio apparatuur.  Ook hebben wij in deze kerkzaal een projector van Panasonic geïnstalleerd. Op de door ons aangebrachte wandaansluitingen kan een laptop of pc worden aangesloten met zowel HDMI als VGA aansluiting. Door middel van de neets bediening kunnen de gebruikers de projector eenvoudig bedienen en wisselen tussen de ingangsbronnen.

Informatie geluidsinstallatie kerk

Wilt u meer informatie over dit project of voldoet uw geluidsinstallatie in de kerk niet? Vaak is door vervanging of aanpassing van slechts één onderdeel al een verrassende verbetering van de geluidsweergave te bereiken. Neem daarom eens contact met ons op. Of het nu gaat om een geluidstechnisch probleem, gedeeltelijke vervanging of geheel vernieuwen van de geluidsinstallatie, u kunt bij ons terecht.